Symptomen van constipatie

De algemene kenmerken van constipatie zijn een moeilijke en pijnlijke stoelgang, harde ontlasting, minder dan 3 ontlastingen per week en het gevoel dat je niet in staat bent om de darmen volledig te ledigen.

Daarnaast kan een patiënt een breed scala aan bijkomende symptomen vertonen zoals darmkrampen, opgezwollen buik (opgeblazen gevoel), symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid, verlies van eetlust, een vieze smaak in de mond en algemeen malaisegevoel. Deze symptomen zijn zeker niet uniek of specifiek voor constipatie, dus wanneer één van deze symptomen langer dan 2 weken aanhoudt, moet u contact opnemen met uw arts. Ook wanneer u bloed in uw stoelgang aantreft, onverwacht gewicht verliest of moet braken, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen aangezien deze symptomen op een ernstige onderliggende aandoening kunnen wijzen.

Constipatie kan variëren van occasionele episodes tot chronische constipatie. In de beide gevallen kunnen symptomen aanwezig zijn, die de kwaliteit van leven beïnvloeden. Om uw ontlasting bij te houden, vindt u hier een voorbeeld van een stoelgangdagboek. Op deze manier kunt u uw ontlastingspatroon bespreken met uw arts of apotheker.

Next page >